skip to Main Content
Efectuați o ecografie mamara bilaterala la clinica Dorobanti

Efectuați o ecografie mamara bilaterala la clinica Dorobanti

O ecografie mamara bilaterala este o investigație medicală ce presupune examinarea sânilor cu ajutorul ultrasunetelor. Este o procedură nonivanzivă, neiradiantă și nu este deloc dureroasă.

Examenul clinic efectuat în cadrul Atena Medical Center constă în vizualizarea modificărilor care pot apărea la nivelul tegumentelor areolelor și mameloanelor.

Efectuarea unei ecografii mamare este recomandată pentru a depista eventuala prezență a nodulilor, formațiuni solide, sau a chisturilor, formațiuni lichide.

Cum se realizează o ecografie mamara bilaterala la clinica Dorobanti

O ecografie mamara bilaterala este o tehnică de examinare simplă care nu presupune un disconfort fizic pentru pacientă. Medicul specialist în imagistică din cadrul Atena Medical Center va examina ambii sâni cu ajutorul unei sonde mamare.

Pacienta va fi așezată în poziție orizontală și i se va aplica un gel pe piele. Ultrasunetele captate sub forma unor imagini ale țesutului mamar vor fi ulterior interpretate de medic.

Este bine să știți că o ecografie mamara bilaterala poate fi efectuată în orice perioadă a ciclului menstrual. În cadrul acestei investigații medicul va analiza și zona axială a pacientei, pentru a putea oferi un diagnostic cert.

În urma interpretării rezultatelor, medicul specialist va întocmi un raport medical și va stabili care sunt pașii terapeutici de urmat.

Când este recomandată o ecografie mamara bilaterala

Acest tip de investigație medicală este recomandată, în general, femeilor cu vârsta de până la 40 de ani. După această vârstă, medicii care activează la clinica Dorobanti recomandă pacientelor mamografia bilaterală.

Mamografia este recomandată după vârsta de 40 de ani deoarece acest tip de investigație medicală poate depista prezența microcalcificărilor.

O ecografie mamara bilaterala se recomandă a fi efectuată anual, ca parte a controlului de rutină pentru prevenirea cancerului la sân.

Avantajele ecografiei mamare

Principalele avantaje ale unei ecografii mamare bilaterale sunt:

  • Este o metodă sigură, noninvazivă și total nedureroasă care oferă informații în timp real
  • Nu implică radiații și se efectuează în timpul unei consultații de aproximativ 20-40 de minute
  • Poate fi efectuată de paciente cu vârsta de până la 40 de ani și permite examinarea cu acuratețe a sânilor denși mamografic
  • Poate fi efectuată chiar și de pacientele gravide sau care alăptează
  • O ecografie mamara bilaterala poate diferenția formațiunile solide de cele lichide, fiin un reper important în stabilirea diagnosticului. Majoritatea tumorilor maligne sunt formațiuni solide
  • Este o procedură ce poate fi utilizată pentru ghidarea unei biopsii

De ce să efectuezi o ecografie mamara bilaterala la clinica Dorobanti

Atena Medical Center este clinica Dorobanti, acolo unde sănătatea pacienților este pusă în prim plan. Clinica este dotată cu cea mai performantă aparatură medicală și este utilizată de elita medicilor în domeniu.

În cadrul clinicii puteți efectua o ecografie mamara  ce va fi efectuată de un medic specialist care va realiza o investigație atentă în baza cărei va oferi un diagnostic cert și un tratament pe măsură.

Punem pacientul pe primul loc, acționăm cu compasiune și oferim servicii de calitate pacienților noștri. Acestea sunt valorile după care ne ghidăm în activitatea pe care o desfășurăm în clinica Dorobanti.

Acum puteți programa online o ecografie mamara bilaterala. Atena Medica Center militează pentru prevenție iar această investigație poate oferi indicii timpurii despre posibila apariție a unui cancer de sân.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top